Naujienos



ĮVADAS


Lietuvoje ir kitose Vakarų Europos šalyse, ligos, susijusios su medžiagų apykaita pasireiškia ne tik suaugusiems, tačiau ir vaikams, ir paaugliams. Širdies ir kraujagyslių ligos, nutukimas, diabetas, aukštas kraujospūdis - tai sveikatos sutrikimai, kurie pasireiškia dėl atsiradusio viršsvorio.

Italijoje beveik 15% gyventojų turi antsvorio arba yra nutukę. Per ateinančius penkerius metus, ši procentinė dalis gali padidėti iki Jungtinių Amerikos Valstijų lygio. Ši problema yra visame Vakarų pasaulyje.. Žmonių, kurie yra nutukę ar turi antsvorio, skaičius, per pastaruosius 10 metų, išaugo 25%. Nė vienas produktas ar dieta, savaime padėti negali, todėl nereikia tikėtis stebuklo.


 Norėdami turėti normalų kūno svorį privalote:
- Žinoti tinkamos mitybos pagrindus;
- Reguliariai sportuoti;
- Suprasti vandens svarbą;
- Susipažinti su „Vitha group” makaronų veikimo principu;
- Suprasti, kad neįmanoma sumažinti arba išlaikyti kūno svorį tik su trumpalaikėmis dietomis, jums reikia pakeisti gyvenimo būdą.
 
 
 
Mažo kaloringumo tešlos gaminiai


„Vitha group” makaronai gaminami Italijoje ir tik iš natūralių žaliavų. Šį dietinį produktą užpatentavo biologai John Chen ir Maria Julia Menezini. Jie užsiima moksliniu darbu, daugiau nei 10 metų dirbo su Nobelio premijos laureatu Rita Levi-Montalchini.
 
Kam rekomenduojame:
- Sveikiems žmonėms turintiems svorio problemų, kurie mėgsta makaronų patiekalus;
- Siekiant išlaikyti savo normalų kūno svorį, taip pat patenkinant savo kulinarinius norus;
- Žmonėms turintiems antsvorio, nuolat jaučiantiems alkio jausmą, kurie nori numesti svorio mažai kalorijų turinčios dietos pagalba;
- Sportininkams ir žmonėms, kurie ilgą laiką yra toli nuo namų.
Nerekomenduojama pacientams, sergantiems celiakija.
 
 
„Vitha group” makaronų savybės:
 
1. Mažas kiekis krakmolo.

Maisto produktai, turintys daug krakmolo, turi įtakos širdies ir kraujagyslių sistemai, taip pat kelia cukraus, insulino ir riebalų kiekį kraujyje. Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, be tinkamo fizinio aktyvumo, lemia perteklinio cukraus perėjimą tiesiogiai į riebalus.

2. Gliuteinas "DIETGLUT".

Sustiprina ir pagerina baltymų laidumą, jis leidžia susieti krakmolo granules, vėliau jas lėtai paleisti virškinimo metu, todėl krenta insulino lygis ir išlieka sotumo jausmas (nuo šešių iki aštuonių valandų).
Lėtas virškinimas - tai:
- Sunkumo jausmo skrandyje ir mieguistumo pavalgius nebuvimas;
- Mažiau cukraus yra transformuojama į riebalus;
- Ilgai išliekantis sotumo ir pasitenkinimo jausmas skrandyje.

3. Geresnis baltymų įsisavinimas.

Baltymai - pagrindinė sudedamoji mūsų kūno dalis, o „Vitha group” makaronuose jų yra dvigubai daugiau, nei įprastuose makaronuose. Dėl to, naudojant mažai kalorijų turinčius maisto produktus, ilgiau išlieka sotumo jausmas, o organizmas geriau susitvarko su riebalais.

 4. Geresnis vandens pasisavinimas.

Virdami „Vitha group” makaronai sugeria daugiau vandens, kuris yra išskiriamas žarnyne virškinimo metu.
Didesnis drėgmės kiekis virškinimo trakte: 

- Gerina virškinamojo trakto peristaltiką;
- Apsorbuojasi dalis nepageidaujamų riebalų.
 
 
 
Dietos pavyzdys

Mes taip pat siūlome dietos pavyzdį, primindami, kad vidutinio sunkumo fizinė veikla gali padėti pasiekti norimo rezultato.

PUSRYČIAI (pasirinktinai):

200 g lieso pieno (2-2,5%) + 25 g sausų sausainių.

Liesas jogurtas

1 vaisius


PIETŪS

80-200 g „Vitha group” makaronų.
Griežta dieta: su daržovėmis.
Lengva dieta: daržovės, žuvis arba balta mėsa.
Norėdami išlaikyti tokį patį svorį: padažas ir daržovės pagal skonį.


Vakarienė (pasirinktinai):

- 200 g baltos mėsos (vištiena, triušiena arba kalakutiena)
- 200 g baltos žuvies (karšiai, ešeriai, europinės jūrų lydekos)
- 150 g lieso kumpio + daržovės skonis


Per dieną būtinai išgerkite 1,5 litro negazuoto vandens.
 
 
 Patarimai dėl tinkamo „Vitha group” makaronų naudojimo:

Mes rekomenduojame pasirinkti makaronų kiekį, atsižvelgiant į mitybos įpročius ir lytį:
- Moterims 80-100 g;
- Vyrams 100-120 g.

Atskirais atvėjais (esant aukštam nutukimo lygiui) patartina pradėti nuo 200 gramų „Vitha group” makaronų  ir palaipsniui mažinant vartoti rekomenduojamą normą.


Norint numesti svorio, kartu su makaronais Vitha patariama vartoti, tik neriebius produktus, pavyzdžiui, pomidorų pasta su bazilikais, arugula, baklažanai, grybai, cukinija, paprikos, moliūgai, artišokai ir kt. Taip pat galite naudoti kitus produktus: česnakus, augalinį aliejų (nedidelį kiekį), čili pipirus, baltos mėsos ar žuvies (pvz., moliuskai, midijos, jūrų gėrybės ir kt.) troškinį.


Kad dieta būtų veiksminga, jūs turėtumėte atsisakyti tokių maisto produktų, kaip: duona, bulvės, kt. Galite valgyti „Vitha group” makaronus su auksčiau paminėtais priedais ir nieko kito. Tai labai svarbu, siekiant subalansuoti maisto virškinimą.

Rekomenduojame „Vitha group” makaronus  valgyti pietums, bet jūs galite juos valgyti ir vakarienės metu (šiuo atveju rezultatai bus lėtesni). Pavalgius „Vitha group” makaronų  reikėtų išgerti 1,5 litro negazuoto vandens, tai yra labai svarbu, nes vanduo padeda iš kūno pašalinti toksinus. Juolab, kad metant svorį toksinai kurie būna prisitvirtinę prie riebalų, atsiskiria ir organizmui sukelia neigiamą poveikį, pavyzdžiui  galvos skausmas, nuovargis pavalgius ir pan.

Prieš laikantis dietos reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.
 
 
Apie mitybą

Valgykite mažiau, bet dažniau.

Sveikos mitybos pagrindas yra maisto kiekis ir valgymų periodiškumas. Tyrimais įrodyta, kad užkandžiavimas tarp valgių didina pasitenkinimą ir didina darbingumą, tuo tarpu žmogaus, kuris nevalgė pusryčių, fiziniai ir protiniai sugebėjimai sumažėja. Šiuolaikinis gyvenimo tempas gali smarkiai apsunkinti laikytis tinkamos mitybos, tačiau iki šiol visi  moksliniai tyrimai nustatė, kad normalaus svorio ir fizinės formos išsaugojimo pagrindas yra penkių subalansuotų patiekalų valgymas per dieną. Tyrimai parodė, kad žmonės, kurie yra nutukę, turėtų sumažinti patiekalų skaičių, paliekant didžiąją raciono dalį vakare.


Dalindami tą patį kalorijų kiekį į daugiau valgių per dieną, pasieksite:

- Svorio sumažėjimą;
- Cholesterolio sumažėjimą;
- Tolerancijos gliukozei didėjimą;
- Padidėjusią lipolizę (vykstant lipolizei riebalų masė mažėja);
- Sunormalizuotą insulino gamybą;
- Motorinių įgūdžių pagerėjimą.

Fizinis aktyvumas

Fizinis aktyvumas- vienas iš svarbiausių antsvorio ir nutukimo prevencijos ir gydymo veiksnių. Fizinė veikla gali sumažinti svorį, dėl didesnių energijos sąnaudų, tiek fizinio krūvio metu ir tiek baigus sportuoti. Reikia kuo mažiau sėdėti ir, jei įmanoma, kasdien skirti 15-30 minučių vidutinio intensyvumo aerobiniams pratimams, kurie padeda gerinti medžiagų apykaitą. Valandą vaikštant pėsčiomis, (kai vidutinis greitis 4 km per valandą) jūs sunaudotumėte  beveik tris kartus daugiau energijos nei per tą patį laiką žiūrėdami televizorių. Tinka visi aerobikos pratimai, bet ypač naudingi yra važiavimas dviračiu ir plaukimas.

 
Dr. John S. Chen kartu su Dr. Menezini, sukūrė produktą "Dietglut".
 
Jis baigė gamtos mokslus universitete Perugia, Italijoje.
1966-1969 bendradarbiavo su Vašingtono universitetu.
1966-1979 Bendradarbiavo su Nobelio premijos laureate profesoria Rita Levi-Montalchini; publikuota nemažai mokslinių straipsnių moksliniuose žurnaluose, pavyzdžiui, "Science", "Nature" ir "PNAS", kuriuose pripažintas jo svarbus indėlis į NGF neurotrofinių savybių atskleidimą.

1970-1982 užimamos pareigos Nacionalinėje mokslinių tyrimų taryboje, Romoje.

Nuo 1980 m., vyresnysis mokslo darbuotojas, Nacionalinės mokslinių tyrimų tarybos projekte (moksliniai tyrimai, nauji baltymų šaltiniai), kur jis sukūrė penkis naujus produktus, įskaitant Dietglut, tapusio, pagrindine "Vitha Group" makaronų sudedamąja dalimi.
1982-2002 m., mokslinis darbuotojas Nacionalinės mokslinių tyrimų tarybos biochemijos ir fizikos srityse.
1983. fiziokritikas, akademikos Sienos universitete. Specializacija- elektroninė mikroskopija (1972 m.); Philips Enthoven.
Niujorko mokslų akademijos akademikas.